Många människor fattar det stora beslutet att flytta ut till byn för att komma bort från stadslivets stress och dyra kostnader. Enligt Statistiska centralbyrån finns det omkring 3000 byar eller småorter som de också heter i Sverige. Det finns gott om intressanta och historiska byar att flytta till.

Flytta till en intressant by

En av de mest intressanta byarna i Sverige är Ulrika som ligger några mil söder om Linköping i Östergötland. Byn har fått namnet Ulrika efter drottning Ulrika Eleonora som var drottning på 1700-talet. Eftersom att gränsen för att klassas som tätort går vid 200 invånare har Ulrika genom åren många gånger växlat status mellan småort och tätort. På 1960-talet nådde Ulrika sin största folkmängd på omkring 250 invånare. Om du planerar att flytta ut till en småort på landet så är Ulrika det perfekta valet eftersom allt finns där. Här finns finns allt grundläggande du behöver:

  • Kyrka
  • Bensinstation
  • Livsmedelsbutik
  • Skola
  • Ulrika museum
  • Äldreboende
  • Naturreservatet Ycke urskog

Om du ännu inte är övertygad måste du fortsätta läsa för att bli upplyst om alla fördelar med att flytta ut till byn! Den goda nyheten är att du kan få hjälp av det traditionella städbolaget Qleano som samarbetar med certiferade flyttfirmor över hela landet. Sedan Qleano grundades har de hunnit hjälpa av 50 000 kunder. Det är kostnadsfritt att fylla i en offert och du får svar inom endast en minut!

Läs vidare för att bli inspirerad av ytterligare fördelar med att flytta ut till byn på landsbygden.

3 fördelar du inte får missa

2. Naturen – Närhet till skog och natur är utan tvekan en av främsta anledningarna till att flytta från storstaden. Du kan hitta utomhusaktiviteter varje dag som fiske, vandring eller camping.

3. Renare luft – Luften ute på landet är betydligt renare på grund av mindre bilar och trafik på vägarna. Dessutom har du alla träd och växter som producerar färskt syre.

4. Mindre buller och oljud – Med betydligt mindre trafik kommer du att upptäcka äkta stillhet och harmoni. De ljud du hör kommer vara ljud som finns naturligt i naturen såsom kvittrande fåglar och hur vinden visslar. Det här har fördelen att minska din stress och bli mer avslappnad i vardagen.

shuttle