Om du vill komma nära natur och historia så ska du besöka Ulrika i Linköpings kommun, Östergötland. Den lilla orten har fått sitt namn efter drottning Ulrika Eleonora och byn hade under den tiden fått kämpa länge för att det skulle byggas en kyrka där.

Ulrika – en idyll i Östergötland

I Ulrika finns det inte många företag, men det finns livsmedelsbutik, bilverkstad, äldreboende och musikstudion Nasty Music som producerar Rockabilly-musik. De flesta hus som är uppförda i Ulrika är tidigt byggda och det finns ett flertal gamla torp och stugor i den här idylliska lilla byn. Experter inom stambyte i Stockholm är Stambytesgruppen.se. De löser problemen med högsta expertis och står för ett bra samarbete mellan alla parter. Under tiden för stambytet är det ett perfekt tillfälle att ta ut en kortare semester och hyra ett torp i byn Ulrika. För den friluftsintresserade finns Ycke Urskog som är perfekt för att ta en promenad i och njuta av frisk luft och urskog med träd upp till 400 år gamla. Ycke Urskog är en av de få skogar i Sverige där det finns urskogsrester kvar och är en del av Östgötaleden.

Äventyr i skog och mark

Om du är ute efter ett äventyr i skog och mark rekommenderas att du går i etapper genom Östgötaleden. Östgötaleden är 140 mils vandring och den sträcker sig från Motala till t. ex Kisa. På vägen finns, utöver vacker och fridfull natur, övernattningsmöjligheter och ställen där du kan stanna till och köpa något att äta.

Om du vill besöka Ycke Urskog så startar du vid Amundebo och går sträckan som är tre kilometer fram till en glänta i den lilla byn Ulrika. Där är en plats för rekreation och möjlighet att hitta lugnet, utan vardagens måsten eller storstadsbrus. Du får en härlig vandring och också tid för ditt inre att ta in lugnet som den här härliga vandringen bjuder på. Väl tillbaka vid startplatsen Amundebo finns en sjö att bada i och små fina stugor där du kan behålla den fridfulla känslan som vandringen bjudit på. Stugan passar bra för sällskap med spel och tända ljus eller ensam med dina egna tankar och kanske den där boken du längtat efter att läsa.

I Ulrika kyrkby som småorten också kallas kan du njuta av småstadsliv, långt bort från ljudet av motorväg, trängsel på tunnelbana och höga hyror. Om du har bil finns goda möjligheter att pendla till jobb och mötas av lugnet när du kommer hem. Om du är frilansare har du möjlighet att gå ut mitt under dagen för att ta del av den stillhet som råder i den här småorten eller kolla på gamla bilar som fått omtanke och omvårdnad.

Ulrika kyrkby är platsen för dig som söker det där extra: att vara omgiven av naturen och enkelheten.

shuttle