Söderköping är ytterligare en ort i Östergötland som hänger ihop med övriga genom bland annat goda kommunikationer med hjälp av lokaltrafiken. Om du vill läsa mer om den eller andra orter i Östergötland som också är trevliga att besöka finns det texter om dem på den här sida också.

Om Söderköping

Söderköping är en stad med mångåriga anor. Exempelvis så finns det en hel del runstenar att kika på i Söderköping också. Om du är mer nyfiken på dem så finns det program om det på svtplays hemsida. Andra klipp som har med Söderköping att göra som också finns på svtplay. Söderköping har nämligen varit bakgrunden till ett flertal filmer och tv-serier. Bland annat Madicken spelades in i Söderköping. Några tyska film- och tv-bolag har också varit på plats och filmat i Söderköping.

Det kanske är något med den pittoreska staden med dess anrika runstenar och närheten till det mesta som lockar. Om du vill ta del av mer historia så finns det mer att titta på i både Söderköping och dess omnejd. Exempelvis så finns det en hel del intressanta kyrkor och liknande att upptäcka. Exempelvis är Skönberga Kyrka också värd en visit.

shuttle