Att bo i en liten by på på glesbygden ger många fördelar för den som vill uppleva lugn och ro och dessutom kunna strosa i vacker natur. Om du är hundägare har du säkert märkt att din hund älskar att nosa och gå långa promenader i skogen utan att behöva stanna vid övergångsställen eller kryssa mellan människor i staden.

En flytt till landet medför ofta lägre boendekostnader och om du har en dröm om att starta eget eller jobba hemifrån kan en flytt från storstaden vara ett sätt att kunna förverkliga drömmen om ett nytt liv. En flytt till ett billigare boende leder också till att du får mer pengar kvar varje månad som kan läggas på din drömbostad utomlands. På mowido.se kan du jämföra priser på utlandsbostäder i flera populära semesterorter.

Bo med hund i en liten by

Att bo med hund i Ulrika by har många fördelar. Biltrafiken är gles och naturen ligger utanför knuten. Det är också lättare att lära känna människor på en liten ort och troligen kommer du att lära känna andra hundägare och hitta en kompis till både din hund och dig själv.

Stora strövområden i skogen gör att du kan låta din hund springa fritt om du har kontroll över inkallningen. Kom ihåg att det råder koppeltvång i vissa områden och under vissa tider på året och respektera dessa tider. En långpromenad med koppel uppskattas också av hundar.

Anpassa huset efter hunden

Ett hus på landet med stor tomt passar hundar perfekt eftersom de älskar att kunna springa över stora områden. Se till att hägna in tomten om du har en hund som gärna springer iväg eller ska hälsa på alla förbipasserande. Vissa hundar älskar att gräva och kan tyvärr snabbt förstöra känsliga planteringar och gyllengröna gräsmattor. Om du har en grävande hund kan du hägna in vissa områden där hunden får härja fritt och skydda de områden som du vill ska vara orörda. Det är tråkigt om känsliga grönsaksplantor eller ömtåliga blommor blir förstörda av ivriga tassar.

Lokala föreningar

Små orter har ofta ett starkt föreningsliv eller andra typer av gemensam samvaro. Kanske finns det hundklubbar som du kan söka dig till? Hittar du inte någon förening kan du själv försöka hitta likasinnade och ordna träffar för andra hundälskare. Att själv ta initiativ brukar vara ett säkert kort för att lära känna andra människor. Det blir särskilt viktigt om du inte har någon lokal förankring på orten genom familj eller vänner som redan bor där.

Innan du bestämmer dig för att flytta eller köpa en sommarstuga i Ulrika by är det en bra idé att besöka byn på din semester för att se vad du tycker om orten. Stanna några dagar och vandra i den omgivande naturen och besök ortens sevärdheter. Du kommer inte att bli besviken!

shuttle