Att bo i en by är härligt! Som boende i Ulrika har du nära till flera sjöar, som Amundebosjön, och kan lätt bada. Ändå kan det vara skönt med egen pool vid villan. Tänk vad härligt att bara kunna gå ut på altanen och ta ett dopp. Om du har barn kommer poolen användas jättemycket och ge hela familjen många glada minnen.

Skaffa pool

Det finns flera fördelar med att ha egen pool hemma i trädgården. Först och främst kan ni bada när det är riktigt varmt. Det är i slutet av juli och väldigt kvavt. Dessvärre behöver du jobba eller fixa något i huset, medan barnen vill åka iväg och bada. Visst, det är underbart att åka till en av sjöarna i närheten av Ulrika. Men det passar inte alltid. Det tar tid att åka iväg och ibland kan det vara mycket folk. Tänk då vad skönt det är om ni har en pool i trädgården. Barnen vill bada. De behöver bara byta om till badkläder och sedan hoppa i. Naturligtvis måste du som förälder ha ett vakande öga på dem. Yngre barn ska aldrig bada själva. Men du kan sitta med din dator eller bara sitta och slappna av, samtidigt som barnen kan bada och plaska. Du köper allt för ditt spabad och poolen hos Rörfokus, som har många modeller och storlekar att välja mellan.

Planera väl

Innan poolen kommer är det smart om ni tänker igenom hur ni vill placera den utifrån både bekvämlighet och insyn. Det ska vara lätt för er vuxna hålla koll på barnen som badar. Vare sig de är stora eller små, så vill du veta att det är ok med dem. De små barnen ska ju aldrig bada själva. Se till att ni kan placera ett par sköna stolar på en skuggig plats vid poolen där ni kan sitta medan ni har uppsikt över barnen. Förutom när ni såklart själv hoppar i och badar tillsammans med dem. Det kan också vara skönt att kunna kasta ett getöga inifrån huset när tonåringarna badar.

Bjud in byborna på poolparty

Bland det riktigt härliga med att bo i en by är ju granngemenskapen. Varför inte bjuda in goda vänner och grannarna i Ulrika på ett poolparty? Ni sätter på grillen, grillar hamburgare, veggiekorv och halloumi. Placerar ut sköna stolar kring poolen, på gräsmattan och altanen. Sätter på musik. Så får ni ett riktigt schysst party. Om det är barn med på partyt så kan de ta med badkläder och badleksaker. Barnen kommer vara helt upptagna med att bada, så att ni vuxna i lugn och ro kan äta och samtala. Eller bara chilla.

Aktivitet och hälsa

Det finns många fördelar med att bo i en by: mer frihet, närheten till naturen, lugn och ro och så möjligheten till mycket aktivitet. Det finns mycket att göra kring byn Ulrika, samtidigt är det skönt att barnen kan röra på sig lite extra hemma. Barn som cyklar, springer och badar mår så mycket bättre. Med egen pool kommer ni få aktiva och hälsosamma barn.

shuttle