Att färdas med en bil runt om i Östergötland är ett bra sätt att upptäcka landskapet. Här får du en vacker natur, stora och små orter och en hel del sevärdheter. Men för att kunna åka på roadtrip kan du köpa en bil om du inte redan har en eller så kan du hyra en bil. Med det sagt är det hög tid för oss att ge dig några exempel på stopp du kan göra på din roadtrip i Östergötland.

Ulrika

Om du har planerat att åka på en roadtrip i Östergötland ska du ta dig ett stopp i den mysiga byn Ulrika som ligger en bit utanför Linköping. Ulrika är värt ett besök för den mysiga naturen och för att uppleva kulturen. Det finns även badmöjligheter och för den äventyrslystne finns äventyrsgården där ni bland annat kan vaska guld.

Större städer

Förutom att Östergötland har en hel del mindre orter som är värda ditt besök så finns det även en del större städer. I Östergötland finns det ett flertal större städer, till exempel Norrköping och Linköping, för dig som är sugen på att uppleva stadslivet med allt vad det kan innebära. Allt ifrån shopping till restauranger till kulturliv får du om du besöker någon av de större städerna i Östergötland. Förutom att Linköping och Norrköping är två av de största städerna finns även andra större städer som Motala, Mjölby, Söderköping och Vadstena. Det kan vara en rolig idé att besöka alla Östergötlands större städer under din roadtrip och betygssätta alla städer för att sedan internt kora vilken som är Östergötlands bästa stad.

Museum

Östergötland är ett landskap som sitter på en hel del kulturhistoria. Runt om i hela länet finns det olika museer du kan besöka om du är intresserad av kultur. Om du gillar militärhistoria kan du till exempel besöka flygvapenmuseet i Linköping. Här får du lära dig allt om flygvapnet och se flygplan som använts av militären. Om du gillar historia och är fascinerad av äldre hus är friluftsmuseet Gamla Linköping något du bör kolla upp. Här finns gamla stadskvarter bevarade och det känns som att man går i en Astrid Lindgren-saga. I Motala finner du Motala motormuseum – ett museum där man har samlat bilar från flera årtionden, vilket är passande om du är ute på roadtrip. Förutom att de har gamla bilar har de även andra gamla retrosaker som triggar din nostalgi.

shuttle