Oavsett var i Östergötland du bor så finns det stora möjligheter för dig att jobba här. Du kan bo i den östgötska byn Ulrika och pendla till närmsta stad, men du kan också starta ditt egna företag och jobba hemifrån. I det här inlägget får du veta allt om hur du kan hitta ett jobb i Östergötland.

Jobba hemifrån

Är din stora dröm att bo på landet i någon av byarna i Östergötland en bit utanför närmsta stad kan det vara en bra idé för dig att jobba hemifrån. Då slipper du allt som har med pendlande att göra och du kan sköta ditt jobb hemifrån. Många som jobbar hemifrån är frilansare eller har ett eget företag vilket gör det möjligt för dem att kunna arbeta hemifrån.

Hyra kontor

Alla har tyvärr inte samma möjlighet att arbeta hemifrån. Det kan handla om att de inte har tillräckligt med utrymme i hemmet eller får inte tillräckligt med arbetsro för att få sina arbetsuppgifter gjorda. Om du kan känna igen dig i det kan det vara en bra idé att Hyra ett Kontor i någon av de större städerna där det finns en hel del kontorshotell att välja bland. Det kan vara värt att hyra ett kontor en kortare tid för att se hur du trivs med det.

Hitta jobb

Om du just nu går i tankarna i att flytta till Östergötland men kanske håller tillbaka för att det skulle innebära att du behöver byta jobb eller hitta ett nytt så behöver du inte vara orolig. Östergötland har två större städer, det vill säga Linköping och Norrköping där det är enklare att få jobb. Sedan finns det andra större orter du kan leta jobb i, till exempel Motala, Mjölby och Finspång. Större städer och sorter har fler företag vilket innebär att du har större chanser att få napp om du letar jobb. Om du älskar choklad och godis och vill flytta till Östergötland kan du skicka ett CV till godisfabriken Cloetta som ligger i Ljungsbro. Andra exempel på stora arbetsgivare som finns i Östergötland du kan vända dig till om du har intresset och erfarenheter är till exempel Siemens och Saab.

Ett annat bra knep för att du ska få ett jobb är att höra dig för. Om du till exempel är på väg att flytta till Norrköping kan det vara en bra idé att göra ett inlägg i en facebookgrupp för Norrköpingsbor där du berättar att du är intresserad av att flytta dit och söker därför efter arbete. Du kan också nämna inom vilka områden du har erfarenhet ifrån och eventuell utbildning. Du kommer att få ett flertal förslag på potentiella arbetsgivare från Norrköpingsborna i gruppen.

Sist men inte minst ska du inte vara rädd för att dela ut ditt CV till arbetsgivare du är nyfiken på. Förut var det vanligt att man fysiskt gick runt, men sedan GDPR trädde in får inte arbetsgivare ta emot dokument på samma sätt som förut. Men du kan maila eller lämna en intresseanmälan.

shuttle