Om du befinner dig i Östergötland och behöver ta dig från en punkt till en annan är kollektivtrafiken ett säkert kort. Här kan du läsa mer om kollektivtrafiken i Östergötland och vilka möjligheter som finns.

Lokaltrafiken i Östergötland

Här kan du hitta tidtabeller och annan information som du behöver veta innan du beger dig på en resa till, från eller runt om i Östergötland. I Linköping som exempel finns det goda förbindelser med buss i hela staden med omnejd. Om du dessutom behöver åka längre sträckor finns det pendeltåg att tillgå. På det sättet når du enkelt de olika både mindre och större orterna i hela länet på nolltid.

Oavsett om du reser mellan olika orter inom länet eller om du reser utifrån eller bara är på genomresa så finns det mycket att se, göra och uppleva på olika platser i Östergötland. Bland annat finns orten Ulrika med massor av intressanta aktiviteter. Varför inte ta en tur till kyrkan som anlades redan 1737 efter flerårig kamp från traktens bönder. De kämpade för att slippa åka hela långa även till Kinna. En väg som med dagens kollektivtrafik inte alls känns särskilt lång eller komplicerad.

Andra ställen att besöka runt om i länet är universitetet i Linköping, varför inte passa på och besöka universitet i samband med ett av studentspexens föreställningar. Eller varför inte ta en sväng förbi Cloetta fabrik och njut av en god bit choklad eller att uppleva något helt annat som att klättra högst upp i en mast i Motala. Vad du en väljer så tar du dig enkelt fram med kollektivtrafiken och kan njuta av resan istället för att behöva köra hela vägen själv. Det finns också möjligheter att gå och cykla på stora delar av sträckorna och på en hel del av fordonen kan du ta med dig din cykel.

shuttle