Om du är nyfiken på vad som erbjuds i form av aktiviteter av olika slag i Östergötland och framför allt runt om och i Ulrika så är det här en artikel för dig.

Aktiviteter i Ulrika

Ulrika är en liten by med stora möjligheter. Här finns det en mängd olika aktiviteter att sysselsätta sig med oavsett om du är där på besök eller invånare. För det första finns det mycket saker att upptäcka, dels i form av ortens museum, dels genom den anrika kyrkan och dels genom hembyggdsområdet Källeryd. Ortens museum har funnits sedan 1962 och det drivs idag av en vänförening. Där kan du bland annat beskåda fotosamlingar, kartor, tidningsurklipp och liknande. På det viset kan du skapa dig en bild av hur det var att leva och arbeta i Ulrika förr i tiden.

Utöver detta kan du hitta fina ställen att vandra på och fiska. Om du är fiskeintresserade och behöver mer information om fiske, hittar du det via länken. Genom att läsa på i förväg kan du garantera dig en fin fiskeupplevelse. Det finns också möjligheter att bada och fika i samband med din fisketur om du skulle vilja.

Aktiviteter i närheten av Ulrika

Det finns även en rad andra roliga aktiviteter i närheten av Ulrika. Om du vill kombinera ditt besök i Ulrika med ett besök i någon av grannorterna kan du exempelvis åka till Motala och klättra i master. Eller så kan du besöka äventyrscentret i Norrköping, hyra kajak i Söderköping eller mycket annat. Oavsett vad du letar efter för aktivitet kan du säkert hitta dem i närheten av eller i Ulrika. Dessutom finns det mängder av möjligheter att ta del av mat och kultur.

shuttle