En av grannarna till Ulrika är Norrköping. Du når Norrköping enkelt med hjälp av kollektivtrafiken nästan oavsett varifrån du kommer.

Om Norrköping

Norrköping är en tätort som inte bara ligger i närheten av Ulrika utan också med Motala och Linköping. Dessutom är Norrköping en av tre städer som har spårvagnstrafik. Det gör att du tar dig smidigt mellan olika hållpunkter i staden. Dessutom är Norrköping tidigare känd som textilstaden utav rang. Men i takt med att industrin har förändrats har också Norrköping som en textilstad. Andra saker som staden är kända för är flottan, och med den också Norrköpings hamn. Staden har dessutom en helt egen flygplats, vilket alla städer inte heller har.

Kuriosa om Norrköping är att SMHI håller till en hel del här. Om du vill ta del av någon av deras väderleksrapporter kan du göra det exempelvis genom att lyssna på Sveriges Radios sändningar och podcasts.

Dessutom finns Campus Norrköping som är en del av Linköpings universitet i staden. På det viset vill staden med omnejd öka möjligheterna för att locka studenter till Norrköping också. Plus att det blir lättare att behålla unga vuxna i staden också.

shuttle