Välkommen till Ulrika

 

Hem

Arkivet

Ugglan snickeri

Telefon/Fax 0142-91299
Mobil 070-566 53 92
 

E-post: info@ugglansnickeri.se

 

Lennart, en lokal förmåga när det gäller träbearbetning.

Ugglan Snickeri drivs av Lennart Karlsson, vår lokale snickare, innovatör med mera när det gäller trä. Lennart har under hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med trä i olika former. Han ritar, uppfinner och producerar olika saker i trä. Det kan vara en hylla, ett skåp eller en stol för att ta några exempel. En gång var han med och utvecklade ”Remote Revolver”. En mycket praktisk manick för att hålla reda på alla fjärrkontroller. De brukar ju ha en förmåga att alltid ligga på fel plats. Han har även kontakt med några butikskedjor för att, om det blir av, tillverka exponeringsställ för deras produkter. Lennart har inte alltid varit egen företagare. Han har arbetat som anställd på ett företag som tillverkade allt mellan himmel och jord som kan tillverkas av en bit virke. Med den erfarenheten av träbearbetning han skaffat sig under åren är det en fröjd att se honom ta i ett trästycke. Det ser så lätt ut. När ulrikainfo.se besökte honom i hans verkstad höll han på med ett projekt som vi inte riktigt fick skriva om och naturligtvis inte heller fick fotografera. Vi får väl se om det blir verklighet. I så fall ska vi naturligtvis göra ett nytt besök.

På ulrikainfo.se har några av hans alster funnits på bild, sågwhiskey och tennissnaps,och lite annat smått och gott. Det finns några varianter på den spillfria snapsbrickan. Vi kommer naturligtvis att ta fler bilder av hans arbeten och publicera dem.

Lennart är som sagt en uppfinnare av träsaker. Han fick uppdraget att tillverka en pall som skulle användas i ett bibliotek. En enkel pall blev så småningom utvecklad till en liten stege med handtag och slutligen en skiva där man kan lägga en bok för exempelvis läsa högt får någon man tycker om. Tilläggas ska att han hade god hjälp med idéer och uppslag under resans gång.

Lennart har många idéer och visioner. Alla kan vi inte redovisa här men något kan väl beskrivas.
En liten dröm han har är att tillverka minst en båt. Det ska vara en flatbottnad eka. Båten har till och med ett namn, GölUgglan. När den börjar byggas kommer naturligtvis ulrikainfo att följa projektet. Ekan ska byggas i lärkträ, är det tänkt och den blir cirka 4 meter lång och en meter bred. Vikten kommer att vara så låg att två man kan bära den. För Lennart är det säkert en smal sak att bygga en eka men för den som inte är så händig med trä skulle det nog ta tid, om det ens bleve en båt.
Det sker inte enbart nyproduktion i Ugglans verkstad. En del gammalt blir renoverat också. Senast vi besökte honom lade han sista handen vid ett par ytterdörrar som skulle renoveras. Ett nytt projekt är på gång. En typ av trädgårdsmöbel som vi ber att få återkomma till.

Häng med och kolla lite då och då så kommer ni att få se hur man tillverkar en eka, bland annat.

Vill du komma i kontakt med Lennart så kan du maila, faxa eller ringa

E-postadress: ugglan@ulrikainfo.se

Telefon: 0142-912 99

Fax: 0142-912 99

Mobil: 070-566 53 92

Christer

Till företagssidan

Till reportagesidan

Till fotoalbum