Välkommen till Ulrika

Nationaldagsfirande i Ulrika.

Hem

Arkivet

Bilder

 

Under fredagen firades nationaldagen i Ulrika. det var samling klockan 10.00 på hembygdsområdet. Efter ett kort inledningsanförande av förre ordföranden, Bertil Andersson, hissades flaggan av vår nye ordförande. Lars. Inga missöden där inte, inga flagga på marken. Perfekt.

Nu skulle vi få avnjuta en ekumenisk friluftsgudstjänst. Ann-Marie Svensson och Lennart Staaf gjorde ett gemensamt jobb. Det sjöngs ett par psalmer också och kören Sanctus framträdde med ett par stycken. Ann-Marie höll en betraktelse över pingsten. Det var lite svårare att prata om pingst eftersom det inte finns någon särskilt utpekad text som handlar om just pingst. Men hon löste det galant. Under gudstjänstens gång så sjöngs det som sagt ett par psalmer. Ingen orgel fanns ju men prästen var fena på gitarr och med förstärkning av Gösta, gitarr, och Siv, synth, så blev det jättebra.
Kollekten denna dag gick till Ulrika museum. Mycket bra tycker jag.

Efter avslutad andlig spis så blev det kyrkkaffe. Fint porslin och inte plastmuggar. Bullar och kakor. Lotterier fanns också liksom försäljning av korv med bröd, dricka och kaffe. Det gick även att köpa grillkol från vår mila Eleonora III. Mycket fin grillkol.
För barnen fanns ridning på häst samt ponny. Väldigt populärt.